Ripple verwachting, wat gaat de Ripple crypto doen?

Leestijd: 10 minuten

Ripple is een van de bekendste cryptocurrency projecten ter wereld. Samen met de XRP coin vormen ze de cryptocurrency voor banken en bedrijven. Het versturen van informatie is in de jaren dat het internet bestaat enorm verbetert. Het versturen van geld is alleen nog ‘vastgeroest’. Ripple richt zich op het verbeteren en het vergemakkelijken van het versturen van geld, waar ook ter wereld.

In dit artikel kijken we naar Ripple en de technieken die het mogelijk maken. We gaan in op de Ripple verwachting, de XRP koers en natuurlijk de use-case. Hiermee hopen we je een beter beeld te geven over het project en de potentie voor de toekomst. Wat gaat de Ripple crypto doen?

Wat is Ripple?

Ripple is een platform speciaal ontworpen voor digitale transacties. Ripple is een open-source protocol dat het mogelijk moet maken om razendsnelle transacties te doen over de hele wereld. De currency die gebruikt wordt op dit platform is XRP.

Het bedrijf Ripple wil met zijn platform en currency de oplossing bieden voor internationale transacties. Door midddel van snelle overboekingen en nagenoeg geen transactiekosten kan dit een goede oplossing vormen voor de huidige systemen.

Als je op het moment bijvoorbeeld een transactie naar het buitenland wilt sturen kost dit niet alleen meerdere dagen, maar ook nog eens veel geld. Met de technologie van tegenwoordig is dit niet meer nodig. XRP streeft ernaar om dé currency te worden en het platform te bieden dat hiervoor de oplossing biedt.

Traditionele banken gebruiken voornamelijk het betalingsnetwerk SWIFT. Hierop wordt al ons geld internationaal verzonden. Het is alleen een oud netwerk en niet heel effectief en kostenefficiënt meer. Het is de bedoeling dat Ripple met haar betalingsnetwerk het stokje overneemt van de banken.

Het ontstaan van Ripple (XRP)

De voorloper van het Ripple Payment Protocol was RipplePay, gemaakt door Ryan Fugger in 2004. Zijn intentie was om een systeem te maken waarmee mensen hun eigen geld konden ontwikkelen. Samen met Jed McCaleb (ook van Mt. Gox) en Chris Larsen begonnen ze OpenCoin Inc. 

Dit bedrijf ontwikkelde het Ripple Transaction Protocol (RTXP), wat gebruikt wordt om transacties te verzenden zonder fees en tijdverlies. De naam OpenCoin Inc. werd later verandert naar Ripple Labs Inc. en dat is het bedrijf dat nu nog steeds verantwoordelijk is voor Ripple (XRP).

Sinds 2014 ligt de focus sterk op de bankensector, omdat daar uiteraard veel transacties gedaan worden. Zo heeft Ripple al veel samenwerkingen met grote banken van over de hele wereld. Een greep uit de bank partners van Ripple:

 • American Express
 • Royal Bank of Canada
 • Royal Bank of Scotland
 • Rabobank
 • Singapore Exchange

Wat is het Ripple Payment Protocol?

Het Ripple Payment Protocol is de techniek gebaseerd op het werk van Ryan Fugger waarmee valuta verzonden kan worden zonder hoge kosten en zonder lange wachttijden. Deze tegoeden kunnen euro’s, dollars of andere vormen van waarde zijn zoals cryptocurrency of airmiles.

Met deze techniek werkt Ripple Inc. samen met veel banken om zo de verschillende transacties te kunnen faciliteren. De munt die hierbij gebruikt wordt hun eigen XRP. Je kunt je dan ook wel voorstellen wat er met de waarde van XRP en Ripple gebeurt wanneer grote banken het project gaan gebruiken voor hun transacties. 

De manier waarop banken Ripple en XRP kunnen gebruiken is relatief eenvoudig. Normaal gesproken moeten banken het geld overboeken, wat lang kan duren en bovendien duur is. 

Door gebruik te maken van het payment protocol kunnen ze bij een transactie Ripple inkopen en dit verzenden naar de ontvangende bank. Deze wisselt het snel om voor de valuta waarin ze het nodig hebben en betaalt dit uit aan de uiteindelijke ontvangen. 

Op deze manier worden de transacties snel uitgevoerd en gebeurt dit ook nog eens voor een minimale fee. 

Ripple Protocol consensus algorithm (RPCA)

Hoe vreemd het wellicht ook klinkt, Ripple heeft geen blockchain zoals je die ziet bij Bitcoin. De transacties op het Ripple netwerk worden goedgekeurd door hun eigen RPCA technologie. 

Dit is in feite een soort stemronde waarbij alle nodes (lees: deelnemers) aan het netwerk overeenstemming moeten hebben. Zo moet iedere Node controleren of een transactie juist is. Gaat een Node niet akkoord? Dan is er geen consensus en zal de transactie afgekeurd worden.

Waar wordt Ripple voor gebruikt?

Ripple en de XRP coin worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Ten eerste is dat de exchange laag van de currency. Veel valuta kunnen niet direct met elkaar afgewisseld worden. Vaak wordt hier de dollar als schakel tussen gebruikt. Dit betekent alleen wel dat er een extra commissie betaald moet worden. Het gebruik van Ripple als tussenschakel is aanzienlijk goedkoper en daarom voordeliger.

Ten tweede is de snelle transactietijd van Ripple een belangrijk onderdeel van het project. Een overboeking wordt namelijk in gemiddeld 4 seconden gedaan. Aanzienlijk sneller dan de meeste (internationale) transacties. Helemaal wanneer we kijken naar de transacties die uitgevoerd worden door de meeste banken. Bovendien het het Ripple protocol 24/7 open in tegenstelling tot de banken.

Het betalings ecosysteem is het derde onderdeel van het geheel. Mensen of bedrijven kunnen namelijk zelf een currency ontwikkelen voor ieder doeleinde. Wil je bijvoorbeeld een interne currency voor je bedrijf? Dan kan dit via Ripple

Voor- en nadelen

Een voordeel van Ripple is dat het inmiddels een gevestigd bedrijf is. Het is geen startup waarvan de kans bestaat dat het volgende week niet meer bestaat. Ook is er geen inflatie op de XRP koers. Iedere XRP coin is vanaf de start al gemined, waardoor er geen nieuwe coins op de markt zullen komen. 

Ook is de propositie van Ripple interessant. Je kunt je voorstellen dat de Ripple koers alleen maar zal stijgen naarmate er meer banken het protocol gaan gebruiken. 

Ripple kent alleen ook een aantal overduidelijke nadelen welke vaak de andere kant van de munt zijn van de voordelen. 

In de wereld van de cryptocurrency is decentralisatie een belangrijk onderwerp. Niemand moet de macht hebben of leider zijn van het project zodat iedereen zijn eigen financiën in de hand heeft. Ripple is daadwerkelijk een bedrijf met een duidelijke hiërarchie. Het is dus een centrale organisatie die het reilen en zeilen op het netwerk regelt.

Het bedrijf heeft ook nog eens veel macht en veel XRP in handen. De oprichters zijn zelfs miljardair geworden omdat ze aan het begin bij de pre-mine enorm veel XRP in eigen zak gestoken hebben. 

Je weet in dit geval zeker dat het het bedrijf om winst te doen in. Dit is anders dan bij Bitcoin, waar we niet eens weten wie het ontwikkeld heeft en wat niet voor winst gemaakt is.

Wat doet de Ripple koers?

Er is weinig te vinden over de eerste distributie van de XRP token. Dit is wellicht ook niet zo vreemd, want er zijn regelmatig rechtszaken over een eventuele illegale token distributie bij de start van Ripple. Wat we in ieder geval wel weten is dat de drie oprichters in totaal 20 miljard XRP gekregen hebben (20% van de totale maximale supply). Hiervan is inmiddels al een groot gedeelte o.a. naar het goede doel gegaan.

Als we naar coinmarketcap kijken vinden we Ripple hier voor het eerst terug op 8 oktober 2013. De XRP koers was destijds $ 0,0056. We zien heel duidelijk dat tijdens iedere bull markt de Rippe waarde flink stijgt. De actuele Ripple koers is $ 0.522456.

De Ripple All Time High staat op het moment op een waarde van (). Het is inmiddels dagen geleden dat deze koers bereikt werd.

De Ripple koers heeft al flink wat schommelingen gezien in de jaren dat het bestaat en dat is niet zo vreemd. In de crypto wereld hebben we te maken met verschillende sentimenten. Een bull en een bear markt wordt dit genoemd. Helemaal met een niet onomstreden project als Ripple kun je schommelingen verwachten.

In de afgelopen 24 uur was het koersverschil -0.33%. Zoals ik al aangaf is het verstandig de koers goed in de gaten te houden over een langere periode. Zo kun je sneller trends ontdekken en hiervan profiteren. Hieronder vind je de Ripple koersgrafiek.

 • Zoom

 • Hour

 • Day

 • Week

 • Month

 • Year

 • All Time

 • Type

 • Line Chart

 • Candlestick

.

Wat is de Ripple verwachting 2023 – 2030?

Het is erg lastig om een voorspelling te doen voor een cryptocurrency en dat geldt helemaal voor de Ripple koers verwachting. Een exacte XRP waarde is daarom lastig voor je neer te zetten. Het is veel verstandig om te kijken naar de use-case van het project en de markt waarin het zich bevindt.

De markt van betalingen en vooral de betalingsnetwerken is volgens velen toe aan verbetering. Dagelijks worden er miljarden over dit netwerk verzonden en je kunt je dus wel voorstellen hoe interessant dit is voor een project als Ripple.

Op de korte termijn is het moeilijk om een voorspelling te doen. Bij de Ripple verwachting voor 2023 zijn veel factoren van invloed die hier iets aan kunnen veranderen. Hierbij moet je denken aan de start van een bear markt, rechtszaken rondom de mogelijke illegale token sale en dat soort dingen.

Wat betreft de potentie voor de toekomst is dit anders. Ripple is namelijk hoe je het wendt of keert een van de bekendste cryptocurrency ter wereld. Miljoenen mensen bezitten het al en de meesten kennen het in ieder geval.

Weet Ripple daarnaast de markt van de betalingsnetwerken te veroveren? Dan kun je je wel voorstellen dat doet voor de Ripple verwachting voor 2030. In het verleden hebben we al indrukwekkende stijgingen gezien. Stijgingen van x10 of zelfs x100 zijn niet ongebruikelijk in de crypto wereld. Of XRP dit voor elkaar weet te krijgen blijft afwachten, maar onmogelijk is het zeker niet.

Historical Price for XRP

Date Open Close High Low Volume

XRP prijs voorspellingen

Net zoals bij Bitcoin wordt er bij XRP flink gespeculeerd over de toekomstige waarde. Sommige mensen zijn er heilig van overtuigd dat het project over een aantal jaar niet meer bestaat. Anderen weten zeker dat de Ripple koers over een aantal jaar op minstens x10 of zelfs x100 staat. Er zit aardig wat verschil tussen wat mensen zeggen over de XRP price prediction. Dit zeggen bekende figuren en bedrijven hierover:

CCN

CCN is een online platform waar wordt geschreven over financiële markten waaronder cryptocurrency. Het platform laat in een artikel weten dat de Ripple verwachting hoog is volgens de kenners daar.

Er wordt aangegeven dat er gekeken is naar het prijsverloop van Ripple en Bitcoin een aantal jaar geleden. Bitcoin daalde toen met ruim x20 en XRP volgde deze trend met een daling van x23.

Een aantal jaar later in 2017 steeg Bitcoin echter met x122 en CCN verwacht dat zodra de prijzen van Altcoins weer bijtrekken en het altseason begint XRP dezelfde koers stijging door kan maken. Dit betekent volgens CCN dat de prijs van XRP wel eens kan stijgen met x100 naar een bedrag van $ 28!

Coinswitch

Het cryptocurrency platform Coinswitch is iets terughoudender met de prijsvoorspelling van XRP. In de Ripple koers voorspelling voor 2020 van Coinswitch schrijven ze bijvoorbeeld dat ze een XRP verwachting hebben van rond de $1,4 en $1,50 ($ 0,68).

Dit heeft met name te maken met de voorspelling dat XRP veel nieuwe partners en samenwerkingen zal aangaan met grote partijen als American Express en de Lian Lian Group uit China.

De Ripple prijsvoorspelling voor 2025 is zelfs nog beter volgens Coinswitch. Ze redeneren dat er in de tussentijd veel veranderd is in de crypto wereld en dat Ripple flink doorontwikkeld heeft. Een prijs van $4,52 wordt er dan ook verwacht voor XRP in het jaar 2025. De voorspelling voor XRP coin in 2030 moet zelfs uitkomen op $17.

Belangrijk: Dit soort voorspellingen klinken erg goed natuurlijk, maar of het ook daadwerkelijk uit zal komen is te betwijfelen. Je doet er verstandig aan te kijken naar achterliggende informatie die we je op deze pagina geven. Koersdata, de use-case en het team achter het project. Zelf een mening vormen is altijd beter dan afgaan op hype berichten.

Negatieve Ripple voorspellingen

Het kan natuurlijk niet allemaal Rozengeur en maneschijn zijn. Er zijn namelijk ook tal van websites waar je negatieve voorspellingen over XRP kunt vinden.

Zo wordt er op longforecast.com een voorspelling gegeven voor de komende jaren waarin te lezen is dat Ripple ook nog wel eens kan dalen qua prijs. Zo wordt er in 2021 bijvoorbeeld een prijs van tussen de $0,06 en $0,07 verwacht.

Voorspellingen van walletinvestor sluiten hier ook goed op aan. Hier anticiperen ze namelijk een daling van ruim 90% naar een prijs van 0,0256 tegen 2021. 

Wat is het nut van de Ripple coin?

De Ripple coin is de currency op het betalingsnetwerk. Bedrijven gebruiken de coin om transacties te doen en beleggers kopen het als ze vertrouwen hebben in de toekomstige Ripple waarde. Het is de bedoeling dat je met de XRP coin de snelste transacties kunt doen en dat het op termijn het betalingsnetwerk volledig over zal nemen als alles goed gaat.

Als je nadenkt over de potentie van Ripple is achtergrondinformatie rondom de XRP crypto noodzakelijk. Schaarste bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de waarde. Dit kun je checken door de huidige supply () te vergelijken met de maximale supply (). Hoe meer coins er zijn uitgegeven, hoe beter dit vaak is voor de toekomstige Ripple waarde.

Door de koersschommelingen goed in de gaten te houden blijf je de meute voor. Zo was het koersverschil in de afgelopen 24 uur -0.33% en in de laatste zeven dagen was dat 1.61%. Hou je bij je keuze alleen maar rekening met de mening van influencers? Dan loop je op deze korte termijn eigenlijk altijd achter de feiten aan. Veel beter is het om zelf een mening te vormen aan de hand van de data.

Huidige supply 51,750,810,378 XRP Maximale supply 99,988,998,998 XRP
% verschil 24u -0.33% % verschil 7D 1.61%

Waar Ripple kopen?

De waarheid van al deze voorspellingen zal waarschijnlijk ergens in het midden liggen. Het is allemaal afhankelijk van de mate waarin Ripple gebruikt zal worden. Wat positief is voor de Ripple verwachting is dat ze behoorlijk agressief zijn met hun marketing.

Zo hebben ze in het verleden oud president Clinton uitgenodigd als een spreker, maar zijn ook beroemdheden als Ashton Kutcher verbonden aan het project (al dan niet betaald).

Hoe je het ook wendt of keert, door dit soort figuren aan het merk te binden komt Ripple bij een grote groep mensen onder de aandacht. Bij een eerdere bull run zoals we zagen aan het einde van 2017 en begin 2018 kan dit eraan bijdragen dat de prijs explosief zal stijgen.

Niemand kan precies voorspellen wat de prijs daadwerkelijk zal doen. Je zult dus altijd je eigen conclusies moeten trekken. Wil je echter klaar zijn voor een eventuele prijsstijging in een nieuwe bull run, dan doe je er goed aan een aantal XRP aan te schaffen.

Als je voor jezelf besloten hebt dat je Ripple verwachting hoog is voor de toekomst? Dan kun je XRP kopen op de grootste exchange van Nederland, Bitvavo. Heb je hier nog geen account? Maak dan hieronder een gratis account aan en krijgt € 1000 aan handelskosten cadeau.

Bitvavo. Bitvavo is de grootste exchange van Nederland. Je betaalt de minste handelskosten en profiteert van een groot assortiment aan potentiële coins. Winst betaal je direct weer uit op je bankrekening en je kunt betalen met iDEAL.

eToro. Op eToro kun je mee handelen met de experts. Kopieer simpelweg de trades van de PRO’s en maak winst zonder je zelf te verdiepen in alle verschillende cryptocurrency en economische theorieën.

Binance. Binance is een van de grootste exchanges van de wereld. Het heeft een groot assortiment en veel interessante tools voor token sales, trading en het beheren van je portfolio.

Het laatste Ripple nieuws

We hebben al veel factoren gezien in dit artikel die invloed kunnen hebben op de Ripple verwachting. De laatste ontbrekende schakel in je potentie-analyse is het Ripple nieuws. Door dit op de voet te volgen weet je altijd het laatste nieuws, de nieuwe samenwerkingen en andere positieve of negatieve dingen die invloed kunnen hebben op de XRP koers.

Door dit zelf te volgen en niet afhankelijk te zijn van bijvoorbeeld Youtubers ben je de meute voor. Je loopt eigenlijk altijd achter de feiten aan als je je nieuws bij anderen weg moet halen. De beste manier om het Ripple nieuws van vandaag te volgen is via het officiële Twitteraccount.

FAQ

Ripple is een betalingsnetwerk speciaal gemaakt om de snelste transacties te kunnen faciliteren. Het project staat al jaren hoog op coinmarketcap en heeft een market cap van $ 26,997,032,152 waarmee het positie 6 inneemt op de lijst met grootste crypto projecten. De actuele Ripple koers is $ 0.522456 en in de laatste 24 uur was het handelsvolume $ 1,559,004,531.

Het is onduidelijk of de Ripple koers gaat stijgen of dalen. Als we naar de historie kijken heeft XRP het goed gedaan en ook de verwachting is dat de algemene crypto markt blijft stijgen. Tijd zal leren wat de Ripple koers precies gaat doen.

De Ripple koers in euro is 0,472755 .

De Ripple koers in dollar is $ 0.522456.

De Ripple koers stijgt als er meer kopers dan verkopers op de markt zijn. Beleggers hebben dan vertrouwen in de toekomst en willen snel meer coins kopen en hebben daar steeds meer geld voor over waardoor de koers omhoog gaat.

De Ripple koers daalt als er meer verkopers dan kopers zijn op de markt zijn. Beleggers hebben dan wantrouwen in de toekomstige Ripple koers en willen snel van hun tokens af waardoor de koers omlaag gaat.

Ripple heeft verschillende eigen wallets voor de computer en mobiel, maar de veiligste manier is nog steeds een crypto hardware wallet. Je slaat zo je Ripple coin los van het internet op waardoor hackers er niet meer bij kunnen.

Ripple is zo populair dat je het op de meeste platformen wel kunt kopen. In Nederland is de Bitvavo exchange hiervoor zeer geschikt. Verder hebben we een overzicht met beste crypto brokers voor je gemaakt waar je andere alternatieven kunt vinden.

.

About admin

Check Also

Ön hatlardaki Ukraynalı askerler, Rus birlikleri onları 10 kat daha fazla topla vururken havan mermilerini paylaştırıyorlar: rapor

Ön hatlardaki Ukraynalı askerler, Rus birlikleri onları 10 kat daha fazla topla vururken havan mermilerini …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir